Dag 02 – Min första kärlek

först vill jag bara säga förlåt bloggen, jag har redan försummat dig.

Min första kärlek var faktiskt Luke Skywalker. Jag var väl 6-7 år första gången jag såg Star Wars filmerna, och efter att ha sett Lukes schyssta fighting-moves, hans räddnings-aktioner för ewoks och robotar, och legendariska citat så vann han helt enkelt mitt hjärta.
Ett av mina favorit citat från "Return of the Jedi"
Luke: "You will bring Captain Solo and the Wookiee to me."
Jabba: "*laughs* Your mind powers will not work on me boy."
Luke: "Nevertheless, I am taking Captain Solo and his friends. You can either profit from this or be destroyed. It's your choice, but I warn you not to underestimate my power."
Vem kan låta bli att bli kär i en sådan hjälte som sätter alla andras behov framför hans egna och räddar alltid sina vänner?
förresten så är han snygg. Riktigt snygg, tyckte jag när jag va liten iaf. När jag ser filmerna idag så är jag nog mer kär i badassen Han Solo. Men, Luke kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.
Första gången jag blev ihop med någon i verkligheten, var i trean. Det var en söt, lite tillbakadragen kille i min klass som älskade pizza och turtles. Han ringde mig en kväll efter att jag varit sjuk och berättade att vi skulle åka på skolresa någonstans. Jag kommer fortfarande ihåg den förväntansfulla spänningen i hans röst när han berättade. Var inte det gulligt egentligen? Min första pojkvän tänkte på mig när jag var sjuk för att berätta om nåt kul jag missat i skolan. Those wore the days!!! Jag minns också att jag pussade honom en gång på munnen så han höll på att svimma av chock. Inte visste jag att jag var ett proffs på kyssar från dag ett... Det bästa av allt är att jag gjorde slut med honom när jag fick "commitment-issues", (yes dom startade när jag var 9 år..) och min förklaring på detta hastiga beslut var att "Jag var inte redo för ett förhållande"
Vilken 9-åring i hela världen säger så och menar det!? hahaha, det är ju bara för sjukt alltså. Jag tror jag hade sett nån säga det på Tre kronor och tyckte väl det lät bra. jag tror han repade sig efter sommarlovet.

Dagens låt: Editors - All sparks

Dag 01 - Presentera dig själv

När någon möter mig för första gång möts dom av ett leende på läpparna och ett väl artikulerat namn. Trots artikuleringen verkar ingen riktigt greppa bokstäverna, för kan man verkligen heta så? Oftast får jag upprepa mig, eller nästan alltid bokstavera det om jag pratar i telefon. t-a-m-m-y. TA-MYH. Jag får också ofta frågan om vad jag egentligen heter och förvirrade miner när jag svarar att det faktiskt är mitt riktiga namn.
När jag var liten och gick i skolan var jag alltid så nervös vid uppror med nya lärare för att alla trodde att det var ett skrivfel och att det var Tommy som var det riktiga namnet. Det här ledde alltid till en pinsam process där läraren ursäktar sig och hela klassen skrattar. Det här fortsatte långt upp i gymnasiet, men då var det inte pinsamt längre, mest kul. Jag är också känd som Tam, tammy.t, tommy-girl, girlie, tammis, kusin pärlsocker, freaket och fan. Tommy svarar jag såklart väl på.
Jag uppfattas som en väldigt positiv och utåtriktad person, men dom som känner mig lite bättre vet att det finns mer bakom den fasaden. Jag är familjekär, stor drömmare, extremt aggressiv vid vissa tillfällen, impulsiv, lätt manisk, lider av stress, envis, charmig och har en stor social förmåga. Allt dom egenskaperna är på både gott och ont. Vissa är lättare att kontrollera än andra.
En av mina favorit sysselsättningar är att fly verkligheten, mest genom böcker, filmer och tv-serier. Om jag väl blir intresserad av en bok, så är det no way out. Jag lever i den. När den tar slut måste jag bearbeta sorgen och börja om livet på nytt. För tillfället är jag totalt besatt av True blood böckerna. Skulle göra vad som helst för att byta ut mitt tråkiga liv mot Sookies spännande vardag.
Okej, det här får räcka för det första inlägget. Over and out.
Dagens låt : 30 seconds to mars - The kill

Here we go again!

Efter ca 4 års frånvarande på bloggfronten startar jag upp skiten igen.

Tänkte mjukstarta det hela med en charmerande lista jag stulit från min kära kusin My.

Dag 01 – Presentera mig själv

Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0